Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

3… 2… 1… Go! Ben Niet Bang is vanaf nú verkrijgbaar!

PERSBERICHT

Hinke Hoeksma presenteert kinderboek Ben Niet Bang

‘Enkele jaren ná het schrijven van Ben Niet Bang werd bij mij een angststoornis ontdekt.’

GRONINGEN | Vandaag, vrijdag 21 januari 2022, verschijnt het debuut kinderboek Ben Niet Bang van Hinke Hoeksma (Groningen). Met illustraties van Charlotte van der Veen (Hengelo).

Ben Niet Bang vertelt het verhaal van de dappere Fons. Hij is dolgelukkig als hij wordt aangenomen als nieuwe schrijver in de Verhalenfabriek van Meneer Storie. De grootste en machtigste verhalenfabrikant van de wereld. De verhalen uit de Verhalenfabriek lopen altijd goed af, waardoor het altijd slecht afloopt met de wolf. De wolf heeft hier schoon genoeg van. Hij besluit zijn kant van het verhaal te vertellen en bedenkt een sluw plan. Wat voert de wolf in zijn schild? En wat speelt zich af in de geheime kamer van de Verhalenfabriek? Fons staat aan het begin van een spannend avontuur.

Van voorstelling tot kinderboek
Het verhaal van Ben Niet Bang begint ongeveer tien jaar geleden. Beginnend theatermaker Hinke Hoeksma schrijft haar eerste voorstelling getiteld Ben Niet Bang. In 2013 komt het verhaal voor het eerst tot leven op Theaterfestival De Worteldagen in Norg (Drenthe). De voorstelling is een groot succes. Eén van de bezoekers zegt na afloop: “Je zou hier eigenlijk een kinderboek van moeten maken.”

Als de theaters in 2020 hun deuren sluiten, komt het idee om van Ben Niet Bang een kinderboek te maken weer in het vizier. Hinke gaat de samenwerking aan met illustratrice Charlotte van der Veen en samen brengen ze Ben Niet Bang opnieuw tot leven. “We zijn een crowdfunding gestart op voordekunst.nl om het plan te verwezenlijken. En met succes! Op 4 mei 2021 hebben we maar liefst 110% van het doelbedrag opgehaald.”

Persoonlijk
Voor Hinke is Ben Niet Bang meer dan alleen een kinderboek. “Het verhaal en met name de titel zal altijd een bijzondere betekenis voor me hebben. Enkele jaren ná het schrijven van Ben Niet Bang werd namelijk bij mij een angststoornis ontdekt. Ik had er bij het bedenken van een titel nooit bij stilgestaan dat ik eigenlijk tegen mezelf zei: Ben Niet Bang. Het boek is niet bewust gebaseerd op mijn leven, maar de titel ligt dichterbij mezelf dan ik oorspronkelijk had bedacht.”

Ben Niet Bang is verkrijgbaar via de webwinkel van Boekscout Uitgeverij* en via bol.com. Het boek wordt uitgegeven in eigen beheer.

Meer informatie op over Ben Niet Bang is te vinden op:
http://www.bennietbangkinderboek.nl

Het kinderboek Ben Niet Bang wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen en de donateurs op voordekunst.nl, het platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

*het boek is géén eigendom van Boekscout Uitgeverij.

Advertentie

Gepubliceerd door hinkehoeksma

Theatermaker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: